Naše priče

Projekat “Glas manjina” koj je podržan sredstvima DW i UD Lokal press iz Kragujevca, ima za cilj da afirmiše i informiše pripadnike manjinskih zajednica u Pomoravlju.

Projekat “Glas manjina”, koji je deo velikom Međunarodnog projekta „Lokalni glasovi – globalna razmena“ koji mediji realizuju u saradnji sa DW Akademijom, centrom Dojče Velea -a za međunarodni razvoj medija, obuke u novinarstvu i transfer znanja, u saradnji sa poslovnim udruženjem asocijacije nezavisnih lokalnih medija Lokal pres iz Srbije, „Media Matters for Democracy“iz Pakistana i „Leaders of Tomorrow” iz Jordana. Finansira ga nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj. Projekat je deo inicijative: Transparentnost i sloboda medija – Otpornost na krizu u globalnoj pandemiji.

Projekt će bti implemetiran od novembra 2021. godine do februara 2022. godine.

U okviru projektnih aktivnosti, na našem radiju biće realizovano i emitovano šest radio emisija/podkasta u kojia će učestvovati mladi i obrazovani pripadnici romske i vlaške nacionalne zajednice koji će govoriti o svojim profesionalnim uspesima i o važnosti poštovanja svih zdravstvenih mera prevencije zbog Covida-19.