OTVOREN TREĆI RIBOLOVAČKI “MOST KUP 2022”

U subotu, 17. septembra otvoren je treći po redu Ribolovački “Most kup 2022”, koje se održava za vikend (17 i 18 septembra) na obalama Velike Morave. “Most kup 2022” otvorila je Jelena Petrović, direktorka Turističke organizacije Opštine Ćuprija. Ova manifistecija se održava nakon dvogodišnje pauze, a takmičenje je podeljeno u dva takmičarska dana, tako da će se danas takmičiti 21 fideraš iz Ćuprije, kao i iz desetak gradova Srbije, iz Beograda, Jagodine, Paraćina Pančeva, Valjeva, Kragujevca, Niša, Obrenovca, Leskovca, Novog Pazara i Kraljeva. Današnje takmičenje u ribolovu fider tehnikom, se održava na stazi u Moravskom parku u tri sektora, na potesu od ušća do splava. Takmičenje će trajati do 14 časova, a nakon toga uslediće merenje ulova i proglašenje pobednika. Pobednik je Stefan Arsić iz Kraljeva.

Nedelja, 18. septembar, rezervisana za varaličare, kojih će, kako je najavljeno, biti oko 80 iz cele Srbije, a očekuje se i dolazak ribolovaca iz bratskog grada Doboja.

Za najuspešnije takmičare previđene su vredne nagade, a pored takmičarskog ova manifestacija ima i promotivni karakter u turističkoj ponudi Opštine Ćuprija. “Most kup 2022” je i ove godine pored Ćupričana okupio i goste iz drugih gradova naše zemlje, pre svega ljubitelje sportskog ribolova i prirode.

Organizator 3. Ribolovačkog “Most kupa 2022” je Turistička organizacija Opštine Ćuprija u saradnji sa Udruženjem rekreativnih ribolovaca “Varaličar” i reprezentativcima u sportskom ribolovu Nebojšom i Aleksom Ilićem iz Ćuprije, a pokrovitelj je Opština Ćuprija.