DAN OSNOVNE ŠKOLE “VUK KARADŽIĆ” IZ ĆUPRIJE

Mitrovdan je Dan Osnovne škole Vuk Karadžić. Tradicionalno se proslavlja raznovrsnim programom u kome učestvuju učenici i nastavnici i njihovi gosti.

Na nekoliko lokacija razvilo se kolo mladih vukovaca, željnih da prikažu šta znaju u školskim, umetničkim i sportskim aktivnostima. Od igre između dve vatre za najmlađe, preko šaha i likovne kulture, do fudbala, košarke i odbojke. Prema rečima diretkorka Vesne Vijorović održan je i interni literatni konkurs za učenike od prvog do osmog razreda.

Posetili smo i mlade šahiste. Na nekoliko tabli brzopotezno su vukli figure demonstrirajući veštinu kombinovanja na 64 polja. Partije su trajale po pet minuta a igrali su svako sa svakim. Ovo šahovsko nadmetanje uveličali su prvaci svojim likovnim radovima sa šahovskim motivima. Sigurno je da će neko od njih već naredne godine sedeti za tablom i braniti boje svoje škole na nekom od takmičenja.

Školska trpezarija je bila prostor za mlade slikare. Svoju veštinu crtanja i slaganja boja prikazali su na majicama. Originalnu ideju osmislila je nastavnica likovnog Marina Miletić. Najmlađi gost i članica likovne kolonije bila je Lara Ristić iz vrtića “Leptirić”.

Radove je ocenjivao Novak Novaković, direktor muzeja Horeum Margi Ravno.

Dok su likovnjaci i šahisti radili u tišini na terenima u Sokolslom domu vodila se rovovska bitka za svaki koš, gol i poen izmežu predstavnika sve tri osnovne škole.

Lepa slika na renoviranim terenima upotpunila je proslavu Dana škole “Vuk Karadžić”.