POČELA ZAMENA JAVNE RASVETE U ĆUPRIJSKIM SELIMA

U selima na teritoriji opštine Ćuprije, počela je zamena postojeće i ugradnja nove ulične rasvete. U 11 sela biće ugrađeno 1.873 led sijalica i zamenjeno oko 1.500 nosača rasvete. Do sada je zamenjena kompletna ulična rasveta u Paljanu, a tokom proteklog vikenda, ekipe beogradske firme “Smartlajt”, zamenile su trećinu rasvete u Isakovu, gde će radovi biti nastavljeni nakon praznika. Po planiranoj dinamici, narednih dana javna rasveta će biti zamenjena u selu Krušar.

Za zamenu ulične rasvete u seoskim mesnim zajednicama ove godine u opštini Ćuprija izdvojeno je 130 miliona dinara, pa je reč o značajnoj investiciji iz budžeta. Zamena starih sijalica, novom led rasvetom biće obavnjena u selima Supska, Krušar, Jovac, Ivankovac, Paljane i Senje, a u najvećem delu u Mijatovcu, Virinu, Batincu, Isakovu i Vlaškoj.

Iz opštine podsećaju da je za električnu energiju koja je potrošne za uličnu rasvetu u 2022. godini plaćeno 70 miliona dinara, pa su izdvojena sredstva u cilju racionalizacije potrošnje struje. Savremena led rasveta je jeftinija i daleko ekonomičnija, pa se ulaganje u ovakve projekte, vrati za nekoliko godina.