ODRŽANA 93. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE ĆUPRIJA

Izvor: TV Pomoravlje

Pred članovima Opštinskog veća, na 93. sednici, našli su se zveštaji o radu Opštinskog veća i Turističke organizacije za prošlu godinu. Nakon usvojenih izveštaja, većnici su pozitivno ocenili izmene pravilnika kojim se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Izmene se odnose na kontrolu budžetskih sredstava namenjenih sportskim organizacijama i udruženjima.

Sednica je nastavljena usvajanjem izmenama finansijskog plana MZ Krušar i rešenjem o formiranju Komisije za analizu korišćenja budžetskih sredstava opštine Ćuprija.

Prigovori građana na rešenja Centra za socijalni rad i Odeljenja za društvene delatnosti nisu razmatrani jer sednici nisu prisustvovali donosioci predmetnih rešenja, a „zeleno svetlo“ dobio je zahtev Pravobranilaštva o zaključenju sporazuma sa Zavodom za javno zdravlje „Pomoravlje“ u vezi sa naknadom za uslugu kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine.

Dnevni red 93. sednice Opštinskog veća dopunjen je izmenama finansijskog plana Tehničke škole i odlukom o formiranju Organizacionog odbora festivala muzičke izuzetnosti „Ravanelijus“.

Sednica je završena zahtevom i upozorenjem predsednika opštine Jovice Antića da obrađivači tačaka dnevnog reda moraju da prisustvuju zasedanjima Opštinskog veća.