Vasilisa Milojković, dobitnica Stetosavkse nagrade

Foto: Tv Pomoravlje

Vasilisa Milojković, učenica  osmog razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“, od početka školovanja učestvovala je na mnogim državnim, regionalnim i okružnim takmičenjima iz istorije, geografije, književosti i tehničkih nauka.

Vasilisa piše poeziju, bavi se muzikom i sportom. Ova veoma uspešna devojčica, krunisala je svoj  talenat dobijanjem Svetosavske nagrade, najznačajnijeg priznanja koje dodeljuje Republika Srbija pojedincima i kolektivima u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

– Vasilisa je ambasador, svoje porodice, svoje škole, svog grada i svi njeni uspesi su baš u skladu sa značenjem njenog imena – naglasila je predsednica opštine Ćuprija Jelena Đulinac.

Prijem u Vasilisinu čast je organizovano u zgradi opštinske uprave, na kome su učestovavli i zamenik predsednice opštine Vladimir Vasiljević, kao i predstavnici osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Ćuprije.   

Predsednica opštine Jelena Đulinac je uz prigodan poklon i buket cveća Vasilisi poželela uspehe u daljem školovanju, ne sumnjajući da će sve svoje planove vezane za mnogobrojna interesovanja Vasilisa i ostvariti.

– Očekujem da se vratiš u svoj grad kad završi sve škole. Mladi ljudi poput tebe su nam od velike važnosti, rekla je Jelena Đulinac.

Zahvaljujući se se rukovodstvu opštine na prijemu,  Vasilisa je posebno podvukla podršku svoje porodice, ali i svoje škole.