PRVA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA U NOVOM SAZIVU

Foto: Opština Ćuprija

Predlog budžeta za ovu godinu otvorio je sednicu opštinskog veća. Kako je u obrazloženju rečeno budžet će kao i onaj prethodni biti razvojni. Projekti započeti prošle godine poput rekonstrukcije centralnog gradskog trga i sale muzičke škole „Dušan Skovran“, uređenja trotoara u ulicama Kneza Miloša i Cara Lazara biće ove godine završeni, a najavljen je i početak izgradnje nove trafo stanice u Industrijskoj zoni 1, vredne 18 miliona dinara.

Kako ove godine ističe koncesija za javni prevoz na teritoriji opštine formirana je stručna komisija koja će pripremiti procenu ekonomske isplativosti i organizovanja javnog prevoza u narednom periodu.Naredna tačka odnosila se na potvrdu rešenja o imenovanju načelnika Opštinske uprave, pa je Milica Cvetković dobila jednoglasnu podrška novog saziva Opštinskog veća.

Isto tako jednoglasno donete su dopune odluka o komunalnim taksama za opštinu Ćuprija i naknadama za korišćenje javnih površina,odluke o kadrovskom planu Opštinske uprave i izmeni odluke o formiranju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: Opština Ćuprija