ODBORNICI SKUPŠTINE OPŠTINE ĆUPRIJA USVOJILI BUDŽET ZA 2024. GODINU

Foto: A.N.

Na prvoj sednici u novom sazivu Skupštine opštine Ćuprija, šest novih odbornika sa liste Aleksandar Vučić – Ćuprija ne sme da stane, danas su svečano položili zakletvu i tim postukom zvanično preuzeli odborničke mandate.

Izborom na novu funkciju ili na lični zahtev odbornički mandat je prestao Jeleni Đulinac, Vladimiru Vasiljeviću, Svetlani Kostić, Branimiru Taziću, Dejanu Ristiću i Jovici Antiću, a umesto njih u odborničke klupe seli su Vladan Đorđević, Tanja Ristić, Vladan Petrović, Dejan Radivojević, Jelena Baltić i Jelena Đekić.

Prva sednica Skupštine opštine Ćupija, sazvana je po hitnom postupku, na čijem je dnevnom redu ukupno bilo 13. tačaka.

Nakon utvrđivanja kvoruma, predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić, otvorio je raspravu po tačkama dnevnog reda. Po zatvaranju rasprave u pojedinostima, svih 13. tačaka je jednoglasno usvojeno.

Usvojene su odluke o budžetu opštine Ćuprija za 2024. godinu, odluke o komunalnim taksama, naknadama za korišćenje javnih površina i odluka o kadrovskom planu Opštinske uprave i izmena odluke o formiranju Opštinskog štaba za vanredne situacije. Prvo skupštinsko zasedanje zaključila je odluka o formiranju saveta za administrativne i kadrovske poslove Skupštine opštine Ćuprija.

Prvoj sednici Skupštine opštine Ćuprija prisustvovali su i predsednica opštine Ćuprija Jelena Đulinac, kao i zamenik predsednika opštine Vladimir Vasiljević.