Održana 4. sednica Opštinskog veća

Foto: Opština Ćuprija

Sednicu opštinske vlade otvorilo je imenovanje članova opštinskog štaba za vanredne situacije. Na čelu štaba nalaziće se Jelena Đulinac, predsednik opštine koja će koordinisati preventivne, ali i konkretne aktivnosti štaba u slučajevima vanrednih okolnosti.

Nakon toga,program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine dobio je jednoglasnu podršku većnika. Za ovu namenu budžetom je predviđeno 6,1 milion dinara, a novina je praćenje i kontrola nivoa buke u naseljenim područjima.

Najveća investicija u ovoj godini u programu JKP “Ravno 2014“ je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu. Za zamenu dotrajalih vodovodni cevi, zbog kojih gotovo petina raspoloživih količina vode ode bespovratno u zemlju, biće utrošeno 81 milion dinara. Za ulaganja u mehanizaciju i osnovna sredstva, bez čega nema dobrog poslovanja preduzeća ovakvog tipa, biće izdvojeno 24 miliona dinara. Članovi Opštinskog veća jednodušno su podržali program komunalnog preduzeća i uputili ga skupštini na konačnu verifikaciju.

JKP „Ravno 2014“ brine i o zelenim površinama u gradu, a za ovu namenu predviđeno je 30 miliona, koji će se, osim za održavanje gradskih parkova, utrošiti i za sadnju cveća i zamenu dotrajalog drvoreda. I naredna tri godišnja programa, plan odvođenja atmosferskih voda, program održavanje opštinskih puteva i program javne rasvete deo su svakodnevnih aktivnosti gradskog komunalnog preduzeća.

Sva tri programska dokumenta dobila su podršku većnika, a posebnu pažnju privlači program javne rasvete. Lokalna samouprava je za ovu namenu izdvojila znatna sredstva tako da će do kraja godine gotovo kompletna javna rasveta u gradu i selima biti zamenjena daleko ekonomičnijom LED rasvetom.

Sednicu su zaključile izmene godišnjih finansijskih planova mesnih zajednica u selima i gradu i izmena rešenja o formiranju komisije za realizaciju mera energetske sanacije objekata.

Izvor: Opština Ćuprija